In deze tekst staan diverse tips voor het doen van meldingem aan verschillende instantie, zoals de gemeente of de politie. Is dan een melding aan de Klankbordgroep Oost Gorcum (KBG-OG) ook gewenst? Dat hangt eigenlijk een beetje af van het soort melding. Problemen horen vanzelfsprekend in de eerste plaats te worden gemeld bij de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. Voor de KBG-OG is het echter wel van belang om op de hoogte te zijn van wat er leeft en speelt. Dus een kopietje van een melding aan ons stellen we zeker op prijs. Indien nodig dan kunnen wij bij de gemeente of de politie aan de bel trekken als er niet goed op meldingen gereageerd wordt.

Voor ergerlijk, hinderlijk of zelf gevaarlijk situaties in de wijk kunt u terecht bij de gemeente en/of de politie. Maak de melding  zo specifiek mogelijk. Dat help om daadwerkelijk op te treden. Gedacht kan worden aan meldingen/klachten over hoge begroeiing in bermen waar het verkeer last van heeft, of over hinderlijk onkruid, of overhangende planten, ook van van privétuinen, enzovoort.

Melding doen kan via de website van de gemeente onder de knop “Meldingen over uw buurt” of "Melding maken". Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van de app “BuitenBeter” (Google play).
Meldingen van graffiti via kunnen ook aan de politie worden doorgegeven. De politie vraagt in die gevallen om foto’s van tags te posten op de facebook-pagina van de politie. Daarmee kan een reconstructie gemaakt worden van de looproute. Voor het verwijderen van de graffiti is dan nog wel een melding via de website van de gemeente nodig. Meldingen over auto-inbraak, hinderlijk parkeren en dergelijke moeten worden doorgegeven aan de politie en niet aan de gemeente.

Wilt u iets melden aan de politie of de wijkagent? Dat kan telefonisch of via de website van de politie.

Voorstellen en ideeen met betrekking tot het openbaar groen kunt u ook via de gemeentelijke website melden of eventueel rechtstreeks aan Arjan de Winter (0183-659635). Mocht u samen met andere bewonerszelf iets meer willen doen met het openbaar groen in u buurt dan kunt u dat in overleg met de gemeente doen via https://www.gorinchem.nl/bouwen-en-wonen/groen-de-stad-adoptiegroen

Heeft u ook klachten over het kroos in de sloten binnen de wijk? Om dat te voorkomen vragen we alle wijkbewoners de boodschap uit te dragen: “Liever geen brood in de sloot!”

Tenslotte: zijn er geurklachten over Corbion? Melding daarvan kan rechtstreeks aan Corbion via 183-695695

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.