In vervolg op onze eerder meningspeiling hebben we op dinsdag 29 januari een ontwerp-atelier gehouden over een noordelijke hoofdroute voor fietsers door de wijk van de Flank tot aan het bruggetje bij de Lyriekstraat. De verzamelde punten zullen door de gemeente worden meegenomen in een ontwerp voor de verbetering van die route.

Recentelijk kregen we te horen dat de beveiligde oversteekplaats nabij de nieuw rotonde Spijksesteeg / Van Andel Spruytlaan eind april gaat verdwijnen.

 

Logo KBG verkeersbord 4kantOp dinsdag 7 november hebben we gesproken met de wethouders voor participatie en voor verkeer, Ro van Doesburg en Joost van der Geest. Onze vraag was: zullen we wel doorgaan met ons werk als KBG, want we hebben het gevoel dat men ons liever passeert dan met ons praat.

Wij hebben aan alle politieke partijen in de gemeente de volgende vragen voorgelegd:

  1. Gerealiseerd: Hoe heeft uw partij sinds de laatste verkiezingen in 2014 zich ingezet voor de Oost-Gorcum? Wat heeft u voor onze wijk bereikt/gerealiseerd?
  2. Plannen: Wat voor plannen / voornemens heeft u in uw verkiezingsprogramma opgenomen ten aanzien van de Oost-Gorcum en/of burgerparticipatie? Op welke pagina kunnen wij de betreffende teksten vinden?
  3. Info: Waar kunnen de wijkbewoners nadere informatie vinden over uw plannen (link naar informatie / verkiezingsprogramma)?

De toezegging was dat we alle teksten ongewijzigd en binnen de spelregels zouden publiceren. Dat leverde het volgende resultaat op:

Tijdens onze klankbordgroepvergadering op 23 januari 2018 kregen we te horen dat er op korte termijn aanpassingen komen op het Wiardi Beckmanplein. Gegeven de afspraken en het overleg met de gemeente heeft ons dit zeer verbaasd. Daarom hebben we op 6 februari een gesprek gehad met de gemeente. Er was een erkenning dat er wat zaken fout waren gelopen. Het blijkt dat dit project in een stroomversnelling is gekomen toen er in het najaar afspraken zijn gemaakt met Plus Vastgoed, die op korte termijn niet alleen de winkels maar ook de inrichting van het W. Beckmanplein wou aanpassen. Aanvankelijk leek het er op dat alles grotendeels bij het oude zou blijven. Gaande het proces is er door de gemeente niet de tijd genomen voor goede communicatie en participatie.

verbouwing Nieuw Dalem GorinchemNadat de klankbordgroep de communicatie over de ontwikkelingen rond Nieuw Dalem heeft aangekaart (zie Facebook) en Everdien Haman dit onderwerp in het vragenkwartiertje van de Raad heeft ingebracht, ontvingen we bijgaande informatie. Het gaat hier om een brief van Plus Vastgoed aan de bewoners van het Wiardi Beckmanplein. De brief is blijkbaar opgesteld op 10 januari 2018. Het is fijn dat nu bekend is wat er staat gebeuren. Er gaat gebouwd worden van begin februari tot eind april 2018. Wij raden aan dat men eventuele opmerkingen doorgeeft aan Plus Vastgoed die de brief heeft verzonden of de gemeente. Als Klankbordgroep stellen wij het op prijs om ook op de hoogte gehouden te worden, want het is toch niet het minste project in onze wijk.

Klik hier voor de PDF (245 KB) over de fasering
Klik hier voor de PDF (31.4 KB) voor de brief aan de omwonenden.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.