rotonde MerwedonkDe gemeente gaat een enquête houden over de verkeersveiligheid op rotondes in het bijzonder bij de Merwedonk. Het is van belang dat gebruikers (ook zij die niet in de buurt wonen maar hier wel veel komen) hieraan meewerken. De enquête zal worden gehouden in februari en in juni. De uitkomsten worden daarna gedeeld met de betrokkenen. Van de gemeente is de volgende toelichting:

Waarom voert de gemeente we dit onderzoek uit?
In november 2016 heeft de gemeente, op basis van signalen over de veiligheid, enkele aanpassingen gedaan aan de rotonde bij de Merwedonk. Zo is de oversteek zichtbaarder gemaakt en zijn er aanpassingen uitgevoerd om de snelheid van het autoverkeer te minderen. De verkeerssituatie waarbij een ontsluitingsweg in verbinding staat met kinderrijke wijken en scholen vraagt namelijk om een extra alertheid en zorgvuldigheid vanuit de gemeente. Van omwonenden en andere gebruikers van de rotonde willen we graag weten hoe de verkeersveiligheid van de rotonde nu ervaren wordt.
Hoe wordt het onderzoek onder de aandacht gebracht?
Binnen een straal van 1 km rondom de rotonde informeren we omwonenden via een flyer over het onderzoek. In deze flyer vragen we ook om de enquête in te vullen. Verder benaderen we overige bewoners en overige verkeersdeelnemers via de klankbordgroep Oost, de website van de gemeente en de stichting OVO. We zullen op twee momenten een enquête onder de aandacht brengen; in februari en in juni. In juni zijn weggebruikers verder gewend geraakt aan de rotonde. Richting de zomermaanden wordt er daarnaast verhoudingsgewijs meer gefietst, waardoor we ook de ervaringen van fietsers goed mee kunnen nemen.

Wat doen we met de resultaten?
De resultaten worden na het tweede meetmoment geanalyseerd. We verwachten daarmee een beeld te krijgen van wat men vindt van de rotonde vanuit verschillende perspectieven (fietser, voetganger, automobilist).
De conclusies uit het onderzoek en mogelijke vervolgstappen delen we met geïnteresseerden. Mocht er nog iets aan de veiligheid te verbeteren zijn, weten we op basis van de resultaten wat daarvoor de beste opties zijn. De kennis die we hebben opgedaan in dit onderzoek is ook bruikbaar voor de aanleg van rotondes in de toekomst.

Voor meer informatie en de link om aan de enquete mee te doen zie bijgaande flyer (PDF ).

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.