Op de Spijksesteeg komt een nieuwe rotonde bij de kruising Spijksesteeg/Van Andel-Spruytlaan/ Laagdalemseweg. Op 12 maart hebben wij deze plannen met de gemeente besproken. De uitvoering van het project zal na de zomer van 2018 beginnen. De gemeente heeft toegezegd dat binnenkort meer informatie zal worden gegeven via de speciale Facebookpagina die al eerder werd geopend voor het A15/Spijksesteeg-project. Daar kunnen dus binnenkort de plannen bekeken worden evenals de maatregelen die tijdens de bouw noorzakelijk zullen zijn..

fietsroutes

 Op bijgaand kaart staat als route nummer 2 de fietsroute die in de gemeentelijke plannen binnenkort verbeterd zal gaan worden met maatregelen bij de punten B, C en D. Als KBO-OG hebben we wat meer routes en aandachtspunten ingetekend. Hierover willen we graag binnenkort de meningen peilen.

 In de komende periode zal er veel veranderen bij de aansluiting A15 vanuit de Newtonweg en de Spijksesteeg. Lees in dit artikel meer achtergrondinformatie en over de standpunten van de KBG hierin. De gemeente heeft een speciale Facebookpagina geopend waar zij al foto's heeft geplaatst en waar de verdere ontwikkelingen zullen worden gevolgd en aangekondigd.
Tevens vragen wij uw aandacht voor het vervolg (dus heeft u hem al eens ingevuld? vul dan aub deze ook in!) van de enquete over de rotonde bij de Merwedonk.

A15 spijksesteegDe werkzaamheden aan de aansluiting op de A15 vanaf de Spijksesteeg en de Newtonweg (Gorinchem - Oost) beginnen in de zomervakantie. Tijdens de spits zal het verkeer doorgang hebben. Hierbij zal de wegcapaciteit vergelijkbaar zijn met de huidige situatie.

rotonde MerwedonkDe gemeente gaat een enquête houden over de verkeersveiligheid op rotondes in het bijzonder bij de Merwedonk. Het is van belang dat gebruikers (ook zij die niet in de buurt wonen maar hier wel veel komen) hieraan meewerken. De enquête zal worden gehouden in februari en in juni. De uitkomsten worden daarna gedeeld met de betrokkenen. Van de gemeente is de volgende toelichting:

Op 12 juli 2016 hebben we met André van der Dussen (teamleider Stedenbouw, Openbare Ruimte en Verkeer van de gemeente Gorinchem) kwartaaloverleg gehad over verkeersonderwerpen. Download hier zijn presentatie (pdf, 0,8 MB). Voor Oost-Gorcum ziet de projectenlijst er als volgt uit:

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.