speelruimteplanOp 22 juni 2017 is het Speelruimteplan in een B&A parallelsessie besproken. Alle bijbehorende stukken kunt u inzien op de website van de gemeente. waaronder het speelruimteplan zelf (PDF, 1,75 MB) en de bijlagen (PDF, 2,23 MB).
De visie van het plan luidt:

"
De visie van gemeente Gorinchem is dat alle inwoners levenslang plezier kunnen vinden in spelen en bewegen in de openbare ruimte. Daarvoor moet de openbare ruimte in de breedste zin van het woord weer van kinderen zijn.

We maken ruimte voor ontmoeting, plekken waar gezellig door jong en oud buiten gezeten kan worden en ruimte waar kinderen onder toezicht met eigen speelgoed kunnen spelen. We vormen uitdagende speel- en sportplekken voor de jeugd op een paar minuutjes lopen van huis. We creëren plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. We zorgen dat inwoners van elke leeftijd aanleiding vinden om in beweging te komen op herkenbare en laagdrempelige routes. Bij de planvorming en realisatie staat nauwe samenspraak met gebruikers en ouders / verzorgers voorop.
"

Zoals uit de laatste zin blijkt, wil de gemeente bewoners erbij betrekken. Burgers hoeven niet noodzakelijkerwijs binnen de grenzen van dit speelruimteplan te blijven. Nadenken over de speel- en ontmoetingsplekken in je onmiddellijke omgeving kan ook tot andere creatieve ideeën leiden, zoals ontmoetingsplaatsen, buurtfeesten, het vergroenen van de wijk (actie Steenbreek), sportvoorzieningen, Jeu de boulle-banen en dergelijke. Het voordeel van een burgerinitiatief is dat er niet in termen van beleidscompetenties en gemeentelijk budgetten gedacht hoeft te worden. Daarvan kan gebruik gemaakt worden als het gesprek in de buurt op gang komt over verbetering van de mogelijkheden voor de speelvoorzieningen.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.