wijkpark t Haagje speelruimte ideeHet weghalen van de halfpipe in wijkpark 't Haagje is de eerste goed zichtbare voorbereiding voor de herinrichting met speeltoestellen. Voor de zomer heeft de gemeente samen met omwonenden wensen en ideeën in kaart gebracht. Deze ideeën zijn in het kaartje hiernaast afgebeeld. Het betreft allemaal het noordelijke gedeelte van het park: het gedeelte met de 2 voetbalveldjes, waarvan er 1 zal verdwijnen.
Verder zijn de huidige ideeën:


Waar de halfpipe stond, komt een basketbalpleintje en waar nu de huidige basket hangt, komt een korfbalpleintje. Het panna-veldje blijft. In het veld daar tegenover, waar nu geen goals staan, is er ruimte voor een natuurspeelplaats. Daarbij kan worden gedacht aan een struinplek, water, boomstammenkeien, hoogteverschillen, speeltoestellen met natuurlijke uitstraling en klimbomen.
Daarnaast staan nu 2 goals die plaats zullen maken voor speeltoestellen voor 0-5 jarigen en daar tegenover Calisthenics toestellen. Hiernaast is nu een trapveld met 2 goals. Dit blijft een trapveld en wordt aan de lange zijden afgeschermd met een barriere van hoogteverschillen en beplanting en achter de goals door ballenvangers.
De 3 gele circels geven een ontmoetingsplek/ kletsplek aan.

Naar verwachting zal in oktober 2018 de ontwerptekening klaar zijn. Deze is dan te raadplegen op www.gorinchem.nl/samenbuitenspelen. Begin 2019 wordt er begonnen met de aanleg en herinrichting. U kunt ook de folder "Samen buiten spelen" van de gemeente raadplegen (PDF, 550 KB) of op de facebookpagina van de gemeente zoeken naar #samenbuitenspelen. Dit is een onderdeel van de aanpak van een aantal speelplekken in de wijk Laag Dalem. De gemeente voert daar op diverse plaatsen in de wijk met betrokkenen overleg over. Voor eventuele opmerkingen daarover is de gemeente het eerste aanspreekpunt, maar u kunt die ook aan ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.