Klankbordgroep Oost Gorcum
met medewerking van de Fietsersbond Gorinchem
en de Gemeente Gorinchem

Hoe denkt men in de wijk over de fietsroutes? Wij zijn op zoek naar meningen daarover van gebruikers: de echte ervaringsdeskundigen. We hopen dat u deze korte vragenlijst zo spoedig mogelijk en bij voorkeur voor 30 april 2018 wil invullen.

Veilige fietsroutes door de wijk heeft politiek veel aandacht gezien de recente verkiezingsprogramma’s. GO 2032 spreekt van “goede, snelle verbindingen voor fietsers en ander verkeer tussen de oost- en westkant van de stad”. Om bij de uitwerking van deze plannen goed voorbereid te zijn willen we met een paar vragen verkennen hoe er gefietst wordt in of door de wijk en waar er verbeteringen voor de hand liggen. Door een aantal open vragen bent u vrij uw mening te geven waar u ook maar aan denkt bij fietsmogelijkheden in de wijk. Opsturen per mail of bezorgen (per post of zelf brengen) is eveneens mogelijk. Overigens zijn reacties van niet wijkbewoners, die regelmatig door de wijk fietsen ook welkom. Door de opgave van postcodes (zonder huisnummer) kunnen we achterhalen waar de deelnemers ongeveer wonen.

Onderstaande afbeelding kunt u ook downloaden als PDF (3,55 MB). U kunt dan gemakkelijker inzoomen en details bekijken.

OW fietsroutes Oost Gorinchem

Op het kaartje ziet u een zestal belangrijke fietsroutes door Oost-Gorcum met een nadruk op de oost-west hoofdroutes door de wijk:

  1. Newtonweg - Spijksedijk
  2. Rotonde Griendweg - Lingebrug/Vijfde Uitgang
  3. Rotonde Laag Dalemseweg – Anne van Beintumpad
  4. Rotonde Laag Dalemseweg - Dalemsedijk
  5. Graaf Reinaldweg – Dalemsedijk
  6. Merwededijk - Dalemsedijk

De gemeente heeft plannen om op korte termijn (te beginnen in 2018) route nummer 2 als hoofdroute voor fietsers verder te ontwikkelen. In dat verband is onder andere besloten tot het uitvoeren van de maatregelen A, B, C en D (zie kaartje). Daar hebben we nog een aantal andere punten aan toegevoegd waar, uit het oogpunt van verbeteringen van de verbindingen of de verkeersveiligheid, eventueel maatregelen te bedenken zijn:
A. Afronding fietsvoorzieningen in Hoog Dalem en nieuwe fietsbrug bij de Lyriekstraat
B. Aanpassingen profiel Lyriekstraat en Toneelstraat
C. Verbeteren kruising J. Bloempad en Kerstenlaan
D. Vernieuwde brug tussen de Bomanslaan en Sav. Lohmanstraat.
E. Verbeteringen bij de Flank
F. Verbeteringen voor de aansluiting van de Flank-Glacis en de Glacis-Spijksedijk
G. Verbeterde aansluiting van het fietspad op de oude Spijksdijk en de rotonde bij de Lingebrug
H. Verbeterde kruispunt Lingsesdijk / Componistenstraat
I. Bruggetje en oversteekplaats van de Spijksedijk in het verlengde van Dikkertje Dap
J. Entree binnenstad via Dalemsdijk
K. Entree binnenstad via de Vijfde uitgang (staat niet op het kaartje)

Wat punt D betreft, een nieuwe brug tussen de Bomanslaan en Sav. Lohmanstraat, wordt opgemerkt dat dit noodzakelijk is omdat die brug om onderhoud vraagt. Deze brug wordt volgens de plannen scheef gelegd, waardoor er een betere doorgaande fietsverbinding ontstaat. Doel is via route 2 het doorgaande fietsverkeer achter het winkelcentrum Nieuw Dalem te scheiden van de vele andere verkeersbewegingen bij deze parkeer- en losplaatsen.

Voor de overige punten bestaan op dit moment nog geen concrete maatregelen of plannen van de gemeente. Het punt I (brug en oversteek nabij Dikkertje Dap) zal als onderdeel van het project voor de rotonde aan de Laag Dalemseweg (eind 2018) worden aangepast. De klankbordgroep Oost-Gorcum pleit er voor om de bestaande situatie te handhaven totdat de (nood-)school langs de Laag Dalemseweg niet meer in gebruik is.

Wij zijn erg nieuwsgierig naar uw reacties. We hopen zo inzicht te krijgen in de meest gebruikte fietsroutes en in de route die u zelf rijdt. Het is ons vooral te doen om te horen welke punten volgens u meer aandacht vragen. Mogelijk heeft u ook suggesties voor verbeteringen?
Bij voorbaat dank voor de medewerking. Als u benieuwd bent naar de resultaten en wat wij daarmee doen, kunt u uw mailadres doorgeven via “volg ons”.

U kunt de peiling op 3 manieren invullen:

  1. Met onderstaand web-formulier;
  2. Door het formulier als Word-bestand te downloaden, in te vullen en te e-mailen (adres in word-doc);
  3. Door het formulier als Word-bestand te downloaden, in te vullen, te printen en te (laten) bezorgen op Lingsesdijk 78, 4207AG Gorinchem.
Fietsroutes enquete
Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.