In vervolg op de bespreking in januari 2016 zijn we op 3 oktober nogmaals door Corbion bijgepraat. Ook Wijkbelangen Lingewijk was daarbij aanwezig. Vrijwel alle in het voorgaande gesprek aangekondigde maatregelen om de overlast te beperken zijn inmiddels genomen. De kans op overlast lijkt daarmee inderdaad aanzienlijk kleiner geworden te zijn.

Weliswaar is er halverwege september bij het onderhoud een incident geweest met de buffers voor afvalwater, waardoor er gedurende een paar dagen weer geuroverlast is geweest. Ook uit dit incident is lering getrokken. Men verwacht dat bij een volgende onderhoudsactie de overlast zich niet of in mindere mate zal voordoen. Om geurproblemen eerder te kunnen detecteren, het liefst nog voor er klachten binnen komen, zullen er binnenkort een viertal “elektronische neuzen” op het terrein geplaatst worden.

De beide gesprekken hebben ons duidelijk gemaakt dat Corbion het relatief beperkte aantal klachten vanuit de omgeving ernstig neemt en bereid is om aanzienlijke investeringen te doen om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht zich toch overlast voordoen, dan stelt men het op prijs als er melding van wordt gedaan, bijvoorbeeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.