Op dinsdag 25 februari vond overleg plaats met vertegenwoordigers van wijkbelang Lingewijk en Klankbordgroep Oost Gorcum. Op initiatief van Corbion worden de vertegenwoordigers periodiek bijgepraat over de voortgang van het bedrijf in relatie tot overlast voor de aangrenzende wijken. De navolgende thema’s kwamen onder andere aan bod en vinden wij relevant om met jullie te delen: Geluids- en geuroverlast, Veiligheidsinspectie, blijven melden.

In vervolg op de bespreking in januari 2016 zijn we op 3 oktober nogmaals door Corbion bijgepraat. Ook Wijkbelangen Lingewijk was daarbij aanwezig. Vrijwel alle in het voorgaande gesprek aangekondigde maatregelen om de overlast te beperken zijn inmiddels genomen. De kans op overlast lijkt daarmee inderdaad aanzienlijk kleiner geworden te zijn.

corbion logo largeOp 25 januari 2016 zijn wij als Klankbordgroep Oost-Gorcum en Wijkbelang Lingewijk uitgenodigd door Corbion voor een gesprek. We hebben gesproken met de locatiemanager Gerwin Meulenbeld en zijn “rechterhand” Ellen Sterk. Kort samengevat komt het er op neer dat het Gerwin –en dus Corbion- vooral te doen is om goede contacten te hebben met de buurt. Aanleiding is dat er in 2015 geurklachten (“oude sokkenlucht”) zijn ontvangen van buurtbewoners. Verwachting is dat daarmee dit probleem al grotendeels aangepakt is en anders in de loop van 2016 hopelijk helemaal verdwenen zal zijn. Helaas is heel recentelijk een ander probleem opgetreden bij het groot onderhoud van de afvalwaterzuivering. Het gevolg daarvan was eveneens een geurprobleem, deze keer een “irritante rotte eierenlucht”. Ook dat probleem wordt nu aangepakt en zal hopelijk in april 2016 helemaal tot het verleden behoren. Overigens lijkt gezien de toelichting op de processen, dat er geen andere veiligheids- of milieuproblemen zijn. In februari is daar door een viertal overheidsdiensten weer een controle op.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.