Wat is Klankbordgroep Oost-Gorcum?

Elke wijk in Gorinchem heeft een klankbordgroep waarin bewoners vrijwillig zitting kunnen nemen. Zie ook wat de gemeente over klankbordgroepen schrijft. Deze bewoners zijn "de oren en ogen" van de wijk. De klankbordgroep is een burgerinitiatief die de gemeente gevraagd en ongevraagd advies geeft. Het doel is om actief wijkbelangen te vertegenwoordigen.
De Klankbordgroep Oost Gorcum vertegenwoordigt Wijdschild, Dalem, Laag Dalem, de Donken en Hoog Dalem. Er is bewust voor de naam Oost-Gorcum (KBG-OG) gekozen, omdat met de wijkaanduiding Gorinchem Oost doorgaans Laag Dalem wordt bedoeld.

In de vergadering van januari 2017 zijn de werkzaamheden van de KBG-OG na de eerste 3 jaar geevalueerd en zijn de afspraken met de gemeente aangescherpt. Gebleken is dat er de komende tijd nog wel werk nodig is om participatie binnen deze gemeente op een goede wijze van de grond te krijgen. De gemeente zet daar wel zwaar op in.

Momenteel zijn er zo'n 10 tot 20 mensen actief in de KBG-OG. We noemen deze tweemaandelijkse bijeenkomsten van de klankbordgroep de 2e schil. De 1e schil zijn de vijf mensen die samen een collectief dagelijks bestuur vormen, het zogenaamde kernteam. De 3e schil zijn alle ongeveer 15.000 mensen die in Oost Gorcum wonen. Om een goed beeld te krijgen van wat er in de wijk leeft houden we via een Nieuwsbrief iedereen op de hoogte die zijn mailadres doorgeeft via "Volg ons" elders op deze website.

De initiatiefnemer van deze website is Dennis Lokerse (Muzenlaan), lid van het kernteam van de Klankbordgroep Oost Gorcum.

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u nieuws ontvangen en/of om uw mening worden gevraagd? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.
Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.