In vervolg op onze eerder meningspeiling hebben we op dinsdag 29 januari een ontwerp-atelier gehouden over een noordelijke hoofdroute voor fietsers door de wijk van de Flank tot aan het bruggetje bij de Lyriekstraat. De verzamelde punten zullen door de gemeente worden meegenomen in een ontwerp voor de verbetering van die route.

Recentelijk kregen we te horen dat de beveiligde oversteekplaats nabij de nieuw rotonde Spijksesteeg / Van Andel Spruytlaan eind april gaat verdwijnen.

 

Het ontwerpatelier over fietsroutes gaf een zeer geanimeerde discussie met de kaarten op tafel. Er is een lijst met knelpunten, kansen en wensen gemaakt. Felix Kools was hierbij aanwezig. Hij is de projectleider van de gemeente die hier binnenkort mee aan de slag gaat. Bij het specifiveren van onze wensen hebben we vooral gekeken naar:

  1. Veiligheid
  2. Goede doorstroming
  3. (Uniforme) herkenbaarheid
  4. Vermijden van confictpunten

Nu is het afwachten wat de volgende stappen van de gemeente zullen zijn. Wij blijven de voortgang constructief en kritisch volgen.

Over de beveiligde oversteekplaats bij het bruggetje van Dikkertje Dap kregen we op 27 februari het bericht dat deze eind april zal verdwijnen. Gedurende een paar weken zal het helemaal niet meer mogelijk zijn om hier over te steken. Samen met de Regenboogschool en Buurtpreventie gaan we hierover binnenkort in gesprek met Han Lievense van de gemeente.

 

Nieuwsbrief

Wilt u nieuws ontvangen en/of om uw mening worden gevraagd? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wilt u nieuws ontvangen en/of om uw mening worden gevraagd? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.
Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.