Mogelijk heeft een aantal wijkbewoners gezien dat de gemeente onlangs zaken gepubliceerd heeft over de vluchthaven in de Woelse Waard. Dit is echter niets anders dan het formeel uitwerken via bestemmingsplannen van de plannen een paar jaar geleden. De klankbordgroep Oost-Gorcum en vele anderen hebben toen met succes actie gevoerd tegen deze aantasting van de Woelse Waard en deze zullen dan ook (voorlopig?) niet hier komen. Dat wordt nu vastgelegd in bestemmingsplannen en vandaar de krantenberichten.

De Woelse Waard blijft in ieder geval de komende 10 jaar onaangeroerd, mits de gemeenteraad instemt met het voorstel om vier overnachtingsplaatsen extra te realiseren aan de westelijke zijde van de Vluchthaven.
Dat besluit van Rijkswaterstaat is goedgekeurd door de minister van Infrastructuur en Milieu en daarmee wordt vastgelegd dat er tot in ieder geval 2025 geen overnachtingsplaatsen worden aangelegd in de Woelse Waard.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met deze oplossing van de slepende kwestie over De Woelse Waard, die tot veel opwinding leidde in Gorcum. ‘De rust en het vrije schootsveld van De Woelse Waard blijven zo behouden’, schrijft het college aan de gemeenteraad.

Voor uitbreiding van het aantal overnachtingsplaatsen voor de scheepvaart aan de westzijde van de Vluchthaven, waartegen de watersportvereniging De Merwede zich ook al verzet heeft, is een aanpassing nodig van het bestemmingsplan. Daarover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen.

(bron: Gorcumse Courant)

Update april 2015: Onze petitie is in maart 2015 verzonden aan RWS. Een reactie daarop hebben wij nog niet ontvangen.

15 januari 2015
Rijkswaterstaat heeft plannen om aanlegplaatsen voor binnenvaartschepen aan te bieden. De klankbordgroep geeft in een petitie haar standpunt kenbaar. Wat vindt u van het standpunt? Eens, neutraal of oneens?

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.