ontwerp nov 16 structuur winkeleilandDe gemeente heeft in de klankbordgroepvergadering op 15 november 2016 de nu bestaande inrichtingsplannen voor Winkelcentrum Hoog Dalem gepresenteerd. Bovenstaande afbeelding (westen is naar boven gericht) is daarbij gebruikt, met daarbij de nadrukkelijke opmerking dat dit nog anders kan worden gedurende het nog komende overleg.

De eventuele uitbreidbaarheid van het winkelcentrum op de lange termijn wordt niet boven dit winkelcentrum gedacht, maar als een uitbouw, vermoedelijk in oostelijke richting.
Het gesprek in de Klankbordgroep concentreerde zich op de centrale ontsluitingsweg “De Linie”. Tussen de zorgtoren en het winkelcentrum wordt nu gedacht een ‘shared space’-gebied, dat is een gebied waar wandelaars en fietsers prioriteit hebben. De discussie gaat dan om de vraag of dit wel een aantrekkelijk en levendig verblijfsgebied zal worden, mede omdat het winkelcentrum min of meer met de rug er naar toe staat. Ook wordt betwijfeld dat dit niet gewoon een onderdeel wordt van de racebaan, die deze weg zou kunnen worden. Levert de ‘shared space” wel echt een knip? Hoe kunnen auto’s hier omheen worden omgeleid?

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.