ontwerp nov 16 structuur winkeleilandDe gemeente heeft in de klankbordgroepvergadering op 15 november 2016 de nu bestaande inrichtingsplannen voor Winkelcentrum Hoog Dalem gepresenteerd. Bovenstaande afbeelding (westen is naar boven gericht) is daarbij gebruikt, met daarbij de nadrukkelijke opmerking dat dit nog anders kan worden gedurende het nog komende overleg.

ongelijke verdeling oost west gorinchemDonderdag 3 december 2015 heeft de klankbordgroep een informatieavond met discussie georganiseerd over het bestemmingsplan voor het winkeleiland in Hoog Dalem. De gemeente is voornemens hier minder winkels toe te staan dan oorspronkelijk bedacht. Aangezien de klankbordgroep enerzijds van veel mensen hoort dat ze liever het grote winkelcentrum willen en anderzijds hoort dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de nieuwe plannen, hebben we deze avond georganiseerd om u in de gelegenheid te stellen te horen wat deze plannen en de mogelijke bezwaren zijn.
Lees verder om de presentatie van de klankbordgroep en eventueel een voorbeeld zienswijze te downloaden. Lees ook wat De Stad Gorinchem erover bericht.

Op 3 december 2015 is er een informatie-avond over het nieuwe bestemmingsplan voor het Winkeleiland Hoog Dalem. Deze wordt gehouden in de OBS Merwedonk van 20:00 tot 22:00 uur. Het belangrijkste onderwerp gaat over de grootte van het nieuw te bouwen winkelcentrum. In de nieuwe plannen is dit drastisch verkleind en de klankbordgroep vreest voor herhaling van fouten die in het verleden ook zijn gemaakt.

We geven informatie over de inspraakprocedure van het ontwerp-bestemmingplan Hoog Dalem, winkeleiland. Over dit onderwerp hebben we afgelopen vrijdag 20 november met de wethouder en topambtenaren een gesprek gehad. Het was een goed gesprek, maar dat neemt niet weg dat we nog steeds op punten met elkaar van mening verschillen. Op donderdag 3 december zullen er ook vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig zijn. Zij zullen de plannen toelichten en vragen kunnen dus ook rechtstreeks gesteld worden.

 

Gang van zaken van het bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening winkeleiland.
De oorspronkelijke plannen voor Hoog Dalem omvatte onder meer een groot winkelcentrum met 11.500 m² winkeloppervlak en een maximale bouwhoogte van 30 meter. De nieuwe plannen gaan echter uit van een drastische verkleining van het winkelcentrum naar 6.600 m². De maximale bouwhoogte in de nieuwe plannen is 57 meter (18 verdiepingen).
Er was tot 23 juni de mogelijkheid voor het indienen van een inspraakreactie en dat hebben wij als KBG Oost Gorcum inmiddels gedaan (bekijk de PDF). In dit artikel leest u over het de stand van zaken en het vervolg van onze actie om tot betere plannen te komen.

Inloopavond 18 mei 19:30 uur in OBS De Merwedonk

Een nieuw bestemmingsplan voor Hoog Dalem moet nog worden vastgesteld. Ten opzichte van het huidige bestemmingsplan zijn er onder meer deze 3 wijzigingen:

  • drastische verkleining van het winkelcentrum tot grofweg de helt;
  • vermindering van het aantal parkeerplaatsen tot eveneens ongeveer de helft;
  • een verhoging van de woon-zorg toren van 30 meter naar 57 meter (ca. 18 verdiepingen).

Gemeente Gorinchem organiseert een inloopavond op maandag 18 mei in OBS De Merwedonk (adres: Merwe Donk 4-6, Gorinchem). Tussen 19:30 een 22:00 uur kan iedereen op elk moment binnenlopen.
Komt u ook naar de inloopavond voor meer informatie en om uw visie te delen?

Voornemens wijzigingen aan te brengen in het bestemmingsplan voor uitbreiding in Hoog Dalem zijn aanleiding geweest voor de klankbordgroep om een visie te formuleren. Lees meer over deze visie en laat weten wat u vindt.

In maart en april zijn er presentaties geweest in de Klankbordgroep en in de Gemeenteraad over de noodzakelijke aanpassingen van het bestemmingsplan. Zoals belooft, hebben wij voor de start van de procedure nog een reactie richting de gemeente (pdf) gegeven. De procedure voor het wijzigingen van het bestemmingsplan voor Hoog Dalem is inmiddels gestart. Inloopavond op 18 mei. Inspraakreactie voor 23 juni in te zenden.

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.