Op de website van de gemeente kunt u in de officiele bekendmaking de wijzigingen inzien (scroll helemaal naar beneden om de betreffende PDF-documenten te downloaden).

De gemeente heeft beloofd direct omwonenden van een gewijzigde locatie per brief op de hoogte te stellen. Bewoners hebben dan weer 6 weken de tijd om hun mening daarover door te geven.

Tijdens de informatie-avonden is door buurtbewoners nuttige informatie aan de gemeente gegeven. Deze informatie heeft geleid tot de voorgestelde wijzigingen. Via deze informele inloopavonden is formele rompslomp voor zowel buurtbewoners als gemeente voorkomen. Op die manier is bijvoorbeeld voorkomen dat er een container vlak voor iemands uitrit wordt geplaatst of in een "dode hoek" van een wijk.

De klankbordgroep is content met deze manier van samenwerken en hoopt dat de gemeente dit op deze manier zal voortzetten. Binnenkort is dat aan de orde, want dan start de procedure voor het westelijk deel van de wijk; Wijdschild en de omgeving Lingsesdijk.

Deze wijzigingen ten opzichte van de eerdere plannen komen op het volgende neer (vragen hierover kunnen het beste rechtstreeks aan de gemeente gericht worden, de heer D. Rumpff (tel 0183-659692)

De Donken

 • In de Woelse Donk vervalt de glascontainer in het grasveld naast het voetpad tussen huisnummers 25 en 27. De afvalcontainer voor restafval blijft gehandhaafd.
 • In de Dalem Donk vervalt de locatie in het grasveld. Deze komt nu in het gras tegenover Dalem Donk 1 bij de toegangsweg tot de Donk.
 • In de Merwe Donk vervalt de locatie ter hoogte van huisnummer 56 en de locatie nabij het transformatorhuis. Deze 2 ondergrondse containers worden verplaatst naar een locatie in het grasveld tegenover basisschool De Merwedonk en ten oosten van de toegangsweg naar deze buurt

Hoog Dalem

 • In Steurgat vervalt een locatie naast de bouwkeet op de hoek met de ontsluitingsweg en een locatie met 2 containers (1 voor restafval en 1 voor glas) naast het voetpad tussen de huisnummers 22 en 24. De ondergrondse afvalcontainers worden verplaatst naar een locatie op de hoek Beatrixlaan met Steurgat, achter de bouwkeet. Evenals in de Woelse Donk vervalt hier dus de aanvankelijk geplande extra glascontainer.

Annie M.G. Schmidt buurt

 • In Jip en Janneke vervalt de locatie tegenover huisnummers 4 en 6. Deze ondergrondse container wordt verplaatst naar Jip en Janneke in de groenstrook naast het fietspad bij de parkeerplaatsen.

Muzenlaan e.o.

 • De locatie Po√ęzieplantsoen aan de kant van de huisnummers 21 tot 27 wordt verplaatst naar plek tegenover huisnummer 22.

Laag Dalem, Wiarda Beckmanplein e.o.

 • De geplande container voor glas in de Prof Mr P.J. Oudstraat komt te vervallen. In plaats daarvan komt er een tweede afvalcontainer in deze straat op de hoek met de Dr J.M. Den Uylstraat.

Laag Dalem Hendrik Tollensplantsoen, Dr. W. Dreesstraat e.o.

 • Komt te vervallen: 3 containers Willem Kloosstraat (voor restafval, papier en pmd afval voor de hoogbouw J. Perkstraat). Deze 3 containers worden verplaatst naar J. Perkstraat in de noordelijke punt van de groenstrook bij parkeerplaatsen.
 • De geplande lokatie aan Jan Slauerhofstraat vervalt waarvoor een plek is gekozen aan de Martinus Nijhofstraat.

Laag Dalem E. Kuyperstraat e.o.

 • Vervallen is de locaties in de Nellie Bodenheimstraat. Deze ondergrondse containers worden verplaatst naar een tweede afvalcontainer bij de parkeerplaatsen aan het Nienke van Hichtumpad.
 • De locatie van de afvalcontainer in de Elisabeth Kuyperstraat op de hoek met de Catharina van Rennesstraat vervalt. Nieuw is de locatie naast de parkeerplaats op de Anna Lambrechts-Vosstraat.

 

Map here
 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.